Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За подаване през прозореца на автомобил са предвидени санкции между 20 и 50 лева

Засилени мерки за абитуриентските балове обявиха от пътна полиция. Но въпреки заплахите със санкции, зрелостници дишаха балони с райски газ точно пред погледа на служители на МВР в центъра на София, предаде Bulgaria ON AIR.

За поредна година катедралният храм „Александър Невски“ се оказа сборен пункт за стотиците абитуриенти.

„Ще празнуваме първо на кръчма с класа, след това отиваме на дискотека и си оставяме всичко, и се надяваме да изтрезнеем до матурите. Говорила съм с полицаите, те са мои хора“, каза една от абитуриентките.

На фона на забавлението, употребата на райски газ не бе прекъсната от служители на МВР, а използваните балони намериха място по паветата пред храма.

По-рано през деня от МВР обявиха засилени проверки по време на предстоящите абитуриентски балове. Нарушения, сред които традиционното подаване през прозорците на автомобилите и излизането от купето по време на движение, както и претоварването с повече хора, се наказват с глоба между 20 и 50 лева.

„Ние сме преминали през всички училища, в които има абитуриенти и са проведени максимален брой беседи с учениците, на които им предстои завършване“, обяви Мария Ботева от „Пътна полиция“.

Основната цел на „Пътна полиция“ е да се гарантира безопасността на всички пътуващи.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.